شانزدهمین نمایشگاه قیر و آسفالت و عایق ها و ماشین آلات وابسته
آبان ماه 1403

تاریخچه و تکنولوژی قیر امولسیون

قیر امولسیونی :

سابقه و تاریخچه قیر امولسیون 
تاریخ اولین موارد استفاده از امولسیون های قیری مخلوط در آب دقیقاً مشخص نیست. از اوایل قرن بیستم ازمایشاتی در خصوص پراکنده سازی مولکول های نفت خام سنگین انجام شد ، ولیکن اولین ثبت تولید قیر امولسیون در 1922 توسط هیو آلن مک کین به ثبت رسید . رفته رفته تا اوایل دهه 50 اقبال به امولسیون ها رو به افزایش بود تا اینکه افزایش حجم ترافیک و نیاز به تحمل بالاتر جاده ها باعث کاهش توجهات به امولسیون و توقف زمینه های توسعه ی آن گردید. اما در ابتدای دهه 70 میلادی با شروع بحران انرژی اروپای غربی و آمریکا و مصائبی که در تامین نفت برای آنها وجود داشت به یکباره اقبال و توجهات به سمت قیر های امولسیونی افزایش یافت چرا که در تولیدشان از نفت استفاده نمی شد و نیز بدلیل مایع بودن در دمای محیط باعث صرفه جویی در مصرف مواد نفتی میشد.
امروزه بیش از 30 درصد جاده های فرانسه که یکی از اولین بنیانگذاران این حوزه می باشد با استفاده از قیر امولسیون کشیده شده است و نیز ایالات متحده بزرگترین تولید کننده قیر های امولسیونی در دنیاست. 
مع هذا توجه کشور های پیشرفته به این صنعت نشان از اهمیت بالای استفاده از آن در بخش های مختلف روسازی – ترمیم و بازیافتی راهسازی دارد و محققان همواره در تلاش برای رسیدن به زوایای جدید از کاربرد های این محصول دوستدار محیط زیست و کاهش دهنده آلاینده های محیط زندگی انسان ها هستند.
در ایران اما اولین کارخانه تولید قیر امولسیون در دهه 50 شمسی راه اندازی شد ولیکن شروع عمده تولید و بکارگیری این محصولات از ابتدای دهه 80 شمسی با راه اندازی چند کارخانه در شهر های اهواز – سمنان – قم – تهران بود و سپس با افزایش آگاهی و آشنایی بیشتر با ویژگی ها و عملکرد های آن و حمایت نهاد های اجرایی کشور به تدریج در شهرهای مختلف کشور توسط فعالان حوزه راهسازی کارخانه های متعددی تاسیس شد . در حال حاضر بیش از 50 کارخانه قیر امولسیون در ایران تاسیس شده و تعدادی هم در حال راه اندازی و اضافه شدن به این جمع هستند ولیکن علیرغم این موضوع کمتر از 20 کارخانه در ایران فعالیت مستمر داشته و تولید این محصول را انجام میدهند . که این موضوع دلایل مختلفی دارد که در جای خود به آن پرداخته خواهد شد. 
طبق اعلام مرکز تحقیقات راه و مسکن شهرسازی کشور، مصرف سالانه قیر امولسیون در ایران در بهترین حالت به 500 هزار تن در سال میرسد ، درحالی که در سال های اخیر (1400) بدلیل مشکلات متعدد این میزان مصرف به کمتر از 100 هزار تن در سال رسیده اما با ریل گذاری های انجام شده و قوانین حمایتی در خصوص بکارگیری قیر امولسیون در راه ها و جایگزینی آن با قیر های محلول و نیز افزایش تعداد تولید کنندگان و رقابتی تر شدن تولید کیفی این محصول و نیز رقع مشکلات تامین و تخصیص بودجه های عمرانی کشور  امید است حجم مصرف سالانه این محصول به قله های مصرف قبلی بازگردد.
 
 

تکنولوژی های مورد استفاده
– درتولید قیر های امولسیونی از تکنولوژی آسیاب های کلوئیدی با دوصفحه تخت یا مخروطی جهت میکرونیزاسیون ذرات قیر و آب استفاده میشود که با ورود امولسیفایر و درگیر شدن دو سر آبدوست و قیر دوست آن ، و احاطه مولکول های قیر باعث معلق شدن ذرات قیر در آب و تشکیل قیر امولسیونی میگردد. با استفاده از افزودنی های دیگر نظیر آنتی استریپر ها ، پلیمر ها و نیز بهبود دهنده های خواص قیر میتوان محصولات با کاربرد های متنوع تر و بروز تری تولید نمود.
– در بخش مواد اولیه ، امولسیفایر ها به عنوان ماده واسط و بازیگر اصلی فرایند تشکیل قیر امولسیونی ، نقش تعیین کننده ای در کیفیت و دوام محصول دارند و از انجا که تعداد بسیار معدودی برند های مطرح در دنیا به شکل فرایندی و با استفاده از راکتور و تجهیزات پیشرفته این ماده را تولید میکنند و تعداد بسیاری نیز صرفا با روش بلندینگ ( میکس کردن ) اقدام به تولید این مواد با کیفیت های پایین تر می نمایند. این شرکت با برقراری ارتباط موثر با تولید کنندگان مواد اولیه با کیفیت ، تلاش دارد ضمن حفظ ثبات کیفی تولیدات خود ، در آینده با روش تحقیق و پژوهش به فرمولاسیون و روش تولید این مواد با کیفیت بالا دست یابد.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Translate »
تماس مستقیم و سریع